A tenisz szeretete

Kisgyerekek számára rendezett sportág népszerűsítő teniszversenyt Hajmáson a Zselic Völgye Sport Egyesület. Az eseményre Pécsről és Székesfehérvárról is érkeztek egyesületek.

Csodálatos környezet várta Hajmáson a megjelenő családokat és gyerekeket a Zselic Völgye SE teniszversenyén. A viadal legfőbb célja a kapcsolatteremtés volt, valamint a tenisz népszerűségének növelése a gyermekek körében.

A mai megmozdulás ez gyakorlatilag a sportegyesületek tenisziskoláiról szól, és ennek a közös együtt történő eseményéről, arról, szól, hogy a gyerekeknek lehetőséget adjunk arra, hogy sportszerű keretek között megismerjék egymást, egymással kicsit versenyezzenek, play and stay szabályainak megfelelően, és barátságokat kössenek. - foglalta össze a Zselic Völgye SE edzője, Baranyai Sándor

A viadalon, a nap végén gyakorlatilag minden pályára lépő bajnoknak nevezhette magát.

– Nem azt nézzük, hogy ki melyik meccset hogyan nyeri meg, hanem azt, hogy hány pontot szerez, és a pontokat számolják a gyerekek, aztán a végén majd, amikor összesítjük ezeket a körmérkőzéseket, utána a pontokat összeadva meghirdetjük a nyolcadik, a kilencedik, tízedik, vagy az első bajnokot – tette hozzá az edző.

A házigazda Zselicvölgye SE mellett a Kaposvári Tenisz Klub képviselte megyénket a tornán, de érkeztek egyesületek Pécsről és Székesfehérvárról is. Hat pályán, mintegy hatvan kisgyerek ütögetett a nap folyamán, akiknek a kedvét az sem szegte, ha éppen alulmaradtak egy-egy alkalommal. A résztvevők számát, valamint gyermekek lelkesedését tekintve abszolút sikeresnek nevezhető a Zselic Völgye Sport Egyesület kezdeményezése.

Forrás: www.kapos.hu

No Replies to "A tenisz szeretete"