Családi tenisz hétvégét tartottunk

Családi tenisz hétvégét tartott a hajmási Zselicvölgyben a székesfehérvári Alba Bianca Tennis Club és a házigazda Zselicvölgy SE. A kiváló hangulatú foglalkozásokon több mint ötvenen lesték el a tenisz fortélyait szakedzők és versenyzők útmutatásával.

– A kétnapos találkozót azért szerveztük, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a sportággal – mondta Baranyai Sándor, a Zselicvölgy Sportegyesület szakedzője. – Hosszú távú közös programunk legfontosabb célja, hogy a család minden tagját, gyerekeket és felnőtteket bevezessük a tenisz világába, megismertessük velük az alapvető technikákat és ezáltal elérjük, hogy egészséges és tartalmas közös kikapcsolódást nyújtson a sport számukra. Azoknak a tehetségeknek pedig, akiket itt fedezünk fel, folyamatos fejlődést biztosítunk, s megteremtjük számukra a versenyzés lehetőségeit is.

Tóth Judit Bianca, az 1994 óta működő, több mint 300 tagú Alba Bianca Tennis Club vezetője hangsúlyozta: a Családi Fészek Tenisz programban a puha labdás oktatásra épülő Play and Stay módszer segítségével ismertetik meg család minden tagját a tenisz technikáival és ösztönzik őket a mozgás, az egészségmegőrzés felé.

Mint Baranyai Sándor hozzátette: folyamatosan keresik a kapcsolatot az országban működő szakmai egyesületekkel, s azt szeretnék, ha Kaposvár környékén is minél többen ragadnának teniszütőt. Az Zselicvölgy SE életében hatalmas lehetőséget teremtett, hogy március óta a térség legmodernebb, a legmagasabb nemzetközi szabványoknak megfelelő teniszcsarnoka áll rendelkezésükre. E rövid idő nagy sikert is hozott: Diego-Zselicvölgy SE tehetséges teniszezője, a 16 éves Horváth Adrienn magyar bajnoki címet szerzett L18-as csapat kategóriában a fővárosi Fekete Lilivel.

No Replies to "Családi tenisz hétvégét tartottunk"