Nálad a szerva Nagyi!

Az Alba Bianca Tennis Club „Nálad a szerva, Nagyi!” című családi tenisznapja zajlott szombaton a Videoton Oktatási Központban. Az esemény célja a tenisz népszerűsítése, valamint a mozgássérültek érdekében a testi, lelki és mentális integráció elősegítése volt. A mozogni vágyók többek között a játékos tenisz-feladatokat és a zumbát is kipróbálhatták. A rendezvényen részt vett egyesületünk is.

A „Nálad a szerva, Nagyi!” elnevezésű programon már az elmúlt években is több száz fiatal és felnőtt sportolt közösen. A szervezők az idei esztendőben is változatos, tartalmas feladatokkal és programkínálattal várták a mozogni vágyókat, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig.

A szombaton délelőtti megnyitón Tóth Judit Bianca, a családi tenisznapot szervező Alba Bianca Tenisz Club elnöke elmondta, hogy a szakmaiságuk mögött a szeretet és a tisztelet burka van. A tenisznap legfőbb üzenetének a generációk közötti összeköttetést nevezte. Megnyitó beszédében Tóth Judit Bianca a tenisztörténetbe is beavatta a résztvevőket. „A XIII. századi Franciaországban az edzőket úgy hívták, hogy tenyérmesterek. A játékosok tenyérrel ütötték a rongylabdát, az akkori edzők, a tenyérmesterek céhekbe tömörültek, hogy így biztosítsák a szakmaiságot. Akik ma itt vagyunk, mi is szövetséget kötöttünk, ami reményeink szerint sokáig fennmarad.” – mondta el az Alba Bianca Tenisz Club elnöke. Baranyai Sándor, a Zselicvölgy Sportegyesület edzője a megnyitón szívből jövő örömet kívánt a játékhoz. „Az ember minden nap felírja a zászlajára, hogy mit szeretne elérni. Ha nem sikerül, új utat kell járni, a legfontosabb, hogy mindig meg kell újulni.” – mondta.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a beszéd helyett mindig segíteni kell. „Segíteni kell Biankának abban, hogy ez a kezdeményezés fennmaradjon és abban is, hogy egész évben működni tudjanak.” – emelte ki Östör Annamária, aki anyagi, lelki és erkölcsi támogatásáról biztosította a szervezőket a város nevében. A megnyitón részt vett Deák Lajosné önkormányzati képviselő is. A köszöntők után Sárai Rita, a Gördülő Tánccsoport koreográfusának vezetésével zumba – foglalkozást tartottak, amelyet a játékos közös bemelegítés követett.

A tenisz sportág készségeinek elsajátítása sem maradhatott ki a gazdag programkínálatból, az oktatás három színtéren zajlott, forgószínpad formában. A kezdő és haladó csoportokon kívül a bátrabbak a speciális ütéseket, így a pörgetést és a nyesést is elsajátíthatták. A rendezvényen Gubacsi Zsófia, egykori, valamint Marosi Katalin aktív, nemzetközi profi teniszjátékos is részt vett.

A „Nálad a szerva, Nagyi!” versenyen a Play and Stay rendszer segítségével avatták be az érdeklődőket a tenisz rejtelmeibe. A közismert nemzetközi módszer keretében puha labdákkal történik az oktatás, amely segít a teniszjáték alapelemeinek könnyedén történő elsajátításában, így a nap végére minden résztvevő sikerélménnyel térhetett haza. Az oktatás végén rövid ismertetőt tartanak a Cardio teniszről, majd a családok számára kiírt házi bajnokságon mérhették össze tudásukat a tenisz szerelmesei.

Forrás: szekesfehervar.hu

No Replies to "Nálad a szerva Nagyi!"