Tenisz

tenizs

A tenisz őse egy francia eredetű labdajáték, a jeu de paume Angliában vált népszerűvé, és ott fejlődtek ki a ma is űzött játék szabályai. Az első tenisztornát is ott rendezték, 1876-ban. 1877-től rendezik folyamatosan a ma is a legerősebbek közé tartozó wimbledoni tornát.

Kialakulását követően a tenisz sokáig az arisztokrácia és a tehetősebb rétegek sportja volt. Mára már közkedvelt sport és szabadidős tevékenység lett, megnőtt az amatőrök száma, minden korosztály, minden társadalmi réteg űzheti.

A Zselicvölgy Sportegyesület a versenyszerű és a szabadidős teniszezés elősegítését tűzte ki céljául. A hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon a szabadtéri pálya mellé 2015-ben adtunk át a nemzetközi színtereken is rendkívül modern teniszcsarnokot, ahol megfelelő körülmények várnak sportolóinkra.
A tenisz szakmai vezetőnk Baranyai Sándor, akinek munkásságát számos tehetség felfedezése fémjelzi. Irányításával a magas színvonalú szakmai munka várja a fiatalokat és az idősebbeket is.

Célunk, hogy a Zselicvölgye is bekapcsolódjon a hazai teniszélet körforgásába és remélem, hogy a közeljövőben ez a létesítmény színvonalas versenyeknek ad majd otthont, valamint sok fiatal tehetség ragad ütőt és próbálja ki ezt a csodálatos sportot.

Egyesületünk partnereivel bekapcsolódik a „Nálad a szerva, Nagyi!” sorozatba és a családi sportnapok rendezésére. Ezeken a Play and Stay rendszer segítségével avatjuk be az érdeklődőket a tenisz rejtelmeibe. A közismert nemzetközi módszer keretében puha labdákkal történik az oktatás, amely segít a teniszjáték alapelemeinek könnyedén történő elsajátításában.